aamupala&välipala, alkuruoka, brunssi, gluteeniton, kvinoa, lisuke, maidoton, vegaaninen
Merellinen kvinoatahna
1. Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Lisää ohrasuurimot
ja keitä kunnes vesi on imeytynyt niihin.
2. Lisää loppu vesi, puolukkajauhe (voit käyttää
myös puolukkatäysmehua korvaamaan osan
nesteestä jos sinulla ei ole puolukkajauhetta) ja
kanelitanko. Keitä lähes kypsäksi, noin 20 min.
3. Lisää kerma, hauduta kypsäksi noin 10-15 min,
mausta sokerilla ja suolalla.
Huomioita reseptistä:
• Puuro on herkullista sellaisenaan, tai mehukeiton
tai maidon kera.
• Näin valmistettuna ohrapuuro ei pala pohjaan, ja
valmistuu nopeasti ilman uuniakin.
Resepti: Päivi Lehtonen