aamupala&välipala, brunssi, gluteeniton, härkäpapu, jälkiruoka, juhlat, kesä, leivonta, maidoton, syksy, talvi, vegaaninen
Härkäpapupannukakut
1. Laita mausteet, öljy ja ohrasuurimot kiehuvaan
veteen ja keitä kypsäksi. Valuta liika neste pois ja
jäähdytä hiukan.
2. Sekoita loput aineet jäähtyneiden keitettyjen
ohrien joukkoon ja tee taikinaista koepaistos
pannulla. Jos kaipaat lisää makua, lisää mausteita.
3. Pyörittele pellille pulliksi öljytyin käsin. Paista
kypsäksi tasalämmöllä 200-225 asteessa, kunnes
pullat saavat väriä ja ovat läpeensä kypsiä.
Huomioita reseptistä:
• Reseptistä tulee kaksi pellillistä isoja pullia.
• Ohjeessa voi käyttää naudan jauhelihaa tai sikanauta
jauhelihaa, mutta sika-nauta jauhelihan
rasvaisuus tuo pulliin erityistä mehevyyttä.
Resepti: Elvi Tuoriniemi