- Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa multaiset kohdat pois. Maa-artisokkia ei tarvitse kuoria.
- Kuori perunat.
- Laita maa-artisokat ja perunat kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Keitä aivan kypsäksi.
- Kaada keitinvesi talteen.
- Soseuta sauvasekoittimella vain sen verran että saat karkeaa sosetta.
- Purista sose siivilän läpi toiseen kattilaan. Näin suurin osa maa-artisokan kuorista jää siivilään.
- Lisää kattilaan voi, kerma ja fondi/kasvisliemikuutio ja keitinlientä sen verran että keitto on paksua mutta sekoitettavaa.
- Kiehauta.
- Laita keitto tehosekoittimeen, lisää poimulehdet ja suola. Aja sileäksi.
- Lisää keitinlientä jos keitto on vielä liian paksua.
- Tarkista maku ja tarjoile.
Resepti ja kuva: Pasi Kuronen / Liemi ja Linssi