Poimulehdellä maustettu maa-artisokkakeitto

Poimulehti1_pieni-470x260-1
0
(0)
4 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

4 annosta
500 g maa-artisokkaa
200 g jauhoista perunaa
vettä
30 g voita
1 dl kuohukermaa
1 tl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
3 rkl kuivattua poimulehteä
1 tl suolaa

Ohje

  1. Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa multaiset kohdat pois. Maa-artisokkia ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori perunat.
  3. Laita maa-artisokat ja perunat kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Keitä aivan kypsäksi.
  4. Kaada keitinvesi talteen.
  5. Soseuta sauvasekoittimella vain sen verran että saat karkeaa sosetta.
  6. Purista sose siivilän läpi toiseen kattilaan. Näin suurin osa maa-artisokan kuorista jää siivilään.
  7. Lisää kattilaan voi, kerma ja fondi/kasvisliemikuutio ja keitinlientä sen verran että keitto on paksua mutta sekoitettavaa.
  8. Kiehauta.
  9. Laita keitto tehosekoittimeen, lisää poimulehdet ja suola. Aja sileäksi.
  10. Lisää keitinlientä jos keitto on vielä liian paksua.
  11. Tarkista maku ja tarjoile.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen / Liemi ja Linssi