brunssi, gluteeniton, jälkiruoka, joulu, juhlat, leivonta, maidoton, sinilupiini, vegaaninen
Jouluhalko
1. Kuumenna punajuurimehu ja vesi puolikkaan kasvisliemikuution kanssa.
2. Huuhtele kvinoa lämpimän veden alla tiheäreikäisessä siivilässä noin 30 sekunnin ajan.
3. Lisää kvinoa kiehuvaan veteen ja anna kypsyä ohjeen mukaisesti. Kvinoa on sopivan kypsää, kun siihen jää selvä purutuntuma.
4. Siivilöi kvinoa ja huuhtele hieman kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa.
5. Lisää valutetun kvinoan joukkoon hieman punajuurilientä.
6. Sekoita kvinoan kanssa kypsennetyt punajuurikuutiot ja vuusto.
7. Koristele yrteillä ja kourallisella hampunsiemeniä.
8. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
Huomioi
Voit myös paahtaa punajuuret, jos tahdot voimakkaamman maun. Mikäli keität punajuuret itse voit hyödyntää keitinveden kvinoan valmistukseen. Vuuston sijaan voi tarjota esim. hamppujuustoa. Tämä ruokalaji on myös oiva lämmin lisuke.