Kirvelinäkkäri ja kirvelituorejuusto

blogi2_pakattu-470x260
0
(0)
reilu kaksi uunipellillistä Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

reilu kaksi uunipellillistä annosta
Näkkäri
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl vettä
1/2 ruukkua tuoretta kirveliä tai 1 rkl kuivattua kirveliä
0,5 tl (6 g) kuivahiivaa
0,25 tl suolaa
vehnäjauhoja taikinan käsittelyyn
sormisuolaa
Kirvelituorejuusto
100 g tuorejuustoa
1/2 ruukku tuoretta kirveliä tai 1 rkl kuivattua kirveliä
1 tl maitoa
0,25 tl suolaa

Ohje

  1. Jos käytät tuoretta kirveliä, soseuta kirveli veteen tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita.
  3. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, riittää että taikina on kiinteää.
  4. Leikkaa taikina neljään osaan ja painele n. sentin paksuisiksi levyiksi jauhojen avulla.
  5. Pyöräytä pastakoneen läpi ensi isoimmalla välillä, sitten keskikokoisella välillä ja lopuksi ohuimmalla. Jos et omista pastakonetta, kaulitse näkkärit niin ohueksi kuin mahdollista.
  6. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele näkkärit uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.
  7. Paista n. 10 min, kunnes näkkärin reunat alkavat saada väriä ja kipristyvät hieman kaarelle.
  8. Tee kirvelituorejuusto yhdistämällä kaikki aineet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
  9. Tarjoa näkkärit jäähtyneenä ja sipaise päälle kirvelituorejuustoa.

Resepti: Pasi Kuronen, Satayrtti-hanke

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *