omenapellavasampyla
0
(0)
15-20 kpl Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

15-20 kpl annosta
2 keskikokoista omenaa
1,5 dl tattari- tai kaurahiutaleita
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
noin 9 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
7,5 dl lämmintä vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  2. Lisää lämmin (42 astetta) vesi ja sekoita taikina puuhaarukalla löysäksi.
  3. Kuutioi omenat ja lisää ne taikinaan.
  4. Peitä kulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja laita taikina kohoamaan jääkaappiin yön tai työpäivän ajaksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Kun uuni on kuuma, ota taikinasta kahden lusikan avulla taikinakekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hiukan jauhoja.
  7. Paista sämpylöitä noin 30-35 minuuttia.
  8. Älä peitä sämpylöitä liinalla, jotta ne pysyvät rapeakuorisina.

Resepti: Elina Innanen

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *