Kuivatuista pavuista tulee noin kolminkertainen annos keitettyjä härkäpapuja.
- Huuhtele härkäpavut kylmässä vedessä.
- Mittaa pavut ja kylmä vesi astiaan, jossa pavut voivat turvota noin kaksinkertaisiksi.
- Liota papuja 10-12 tuntia, pidempi liotusaika ei haittaa.
- Huuhtele pavut liotuksen jälkeen hyvin ja siirrä kattilaan, lisää vettä kunnes pavut ovat kokonaan peittyneet.
- Kiehauta ja laske sitten lämpötilaa siten, että pavut kiehuvat pienellä lämmöllä mutta eivät kiehu yli. Lisää vettä tarvittaessa.
- Keitä noin 30 minuuttia, lisää keittoajan lähestyessä loppuaan suolaa oman maun mukaan.
- Pavut ovat valmiita kun ne ovat kokonaisia mutta helposti rikkoutuvia sormin tai haarukalla.
- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
- Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, lisää keitetyt pavut
- Asettele pavut tasaisesti uunivuokaan tai pellille, paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Sekoita välillä, jotta pavut ruskistuvat tasaisesti.
- Sammuta uuni ja jätä 10 minuutiksi jälkilämmölle. Tarkkaile, etteivät pavut pala.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
- Sopivat hyvin naposteluun tai retkievääksi
Resepti: Luke