harkapavut
5
(1)
10 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

5 / 5. 1

Jaa resepti:

Ainekset

10 annosta
400 g keitettyjä härkäpapuja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa

Ohje

Kuivatuista pavuista tulee noin kolminkertainen annos keitettyjä härkäpapuja.

  1. Huuhtele härkäpavut kylmässä vedessä.
  2. Mittaa pavut ja kylmä vesi astiaan, jossa pavut voivat turvota noin kaksinkertaisiksi.
  3. Liota papuja 10-12 tuntia, pidempi liotusaika ei haittaa.
  4. Huuhtele pavut liotuksen jälkeen hyvin ja siirrä kattilaan, lisää vettä kunnes pavut ovat kokonaan peittyneet.
  5. Kiehauta ja laske sitten lämpötilaa siten, että pavut kiehuvat pienellä lämmöllä mutta eivät kiehu yli. Lisää vettä tarvittaessa.
  6. Keitä noin 30 minuuttia, lisää keittoajan lähestyessä loppuaan suolaa oman maun mukaan.
  7. Pavut ovat valmiita kun ne ovat kokonaisia mutta helposti rikkoutuvia sormin tai haarukalla.
  8. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  9. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, lisää keitetyt pavut
  10. Asettele pavut tasaisesti uunivuokaan tai pellille, paista uunissa noin 20 minuuttia.
  11. Sekoita välillä, jotta pavut ruskistuvat tasaisesti.
  12. Sammuta uuni ja jätä 10 minuutiksi jälkilämmölle. Tarkkaile, etteivät pavut pala.
  13. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  14. Sopivat hyvin naposteluun tai retkievääksi

Resepti: Luke

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *