Jouluhalko
0
(0)
8 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

8 annosta
1 ½ dl sokeria
3 dl gluteeniton vaalea jauhoseos
1 dl sinilupiinijauhoja
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
4 dl vettä
1 appelsiini
Täyte
150 g kaurafraiche
0,5 dl kauravispiä
Raastettu appelsiininkuori
1 dl luumumarmeladia
Koristelu
muutama pipari koristeeksi
75 g tummaa suklaata
1,5 dl kauravispiä

Ohje

  1. Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
  2. Lisää puolikkaan puristetun appelsiinin mehu veden joukkoon.
  3. Sekoita kuivien raaka-aineiden joukkoon margariini ja mehuvesiseos.
  4. Sekoita seos nopeasti taikinaksi.
  5. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  6. Kypsennä kääretorttupohjaa 200 asteessa 20–30 minuuttia.
  7. Levitä työtasolle arkki leivinpaperia ja sirottele päälle hieman sokeria.
  8. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
  9. Anna jäähtyä hieman. Levitä hillo kääretorttupohjan päälle.
  10. Sekoita kaurafraichen joukkoon 0,5 desilitraa kauravispiä ja 2 ruokalusikallista appelsiinimehua.
  11. Levitä kaurafraiche seos hillon päälle ja rullaa tiiviiksi kääretortuksi.

Mikäli annos tulee olla gluteeniton ja vegaaninen huomioi nämä seikat margariinin, kaurafraichen, kauravispin, piparin ja suklaan kohdalla.

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *