Punajuuri-kvinoasalaatti 2
0
(0)
6 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

6 annosta
1,5 dl punajuurimehua
2,5 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
3 dl kvinoaa (kotimaista)
2-3 dl keitettyjä tai paistettuja punajuurikuutioita
50-100 g vuustoa
Koristele tuoreita yrttejä
kourallinen paahdettuja kuorellisia hampunsiemeniä

Ohje

1. Kuumenna punajuurimehu ja vesi puolikkaan kasvisliemikuution kanssa.
2. Huuhtele kvinoa lämpimän veden alla tiheäreikäisessä siivilässä noin 30 sekunnin ajan.
3. Lisää kvinoa kiehuvaan veteen ja anna kypsyä ohjeen mukaisesti. Kvinoa on sopivan kypsää, kun siihen jää selvä purutuntuma.
4. Siivilöi kvinoa ja huuhtele hieman kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa.
5. Lisää valutetun kvinoan joukkoon hieman punajuurilientä.
6. Sekoita kvinoan kanssa kypsennetyt punajuurikuutiot ja vuusto.
7. Koristele yrteillä ja kourallisella hampunsiemeniä.
8. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

Huomioi
Voit myös paahtaa punajuuret, jos tahdot voimakkaamman maun. Mikäli keität punajuuret itse voit hyödyntää keitinveden kvinoan valmistukseen. Vuuston sijaan voi tarjota esim. hamppujuustoa. Tämä ruokalaji on myös oiva lämmin lisuke.

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *