dukkah
0
(0)
2-4 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

2-4 annosta
2 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä tai mantelirouhetta
0,5 rkl korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
1 tl juustokuminaa
maun mukaan mustapippuria

Ohje

  1. Lisää hampunsiemenet, korianterinsiemenet ja seesaminsiemenet tai manterirouhe pannulle ja paahda niitä hetki ilman rasvaa.
  2. Seos on valmista, kun se alkaa tuoksumaan. Varo etteivät siemenet pala!
  3. Anna jäähtyä, rouhi sitten kaikki ainekset karkeasti morttelissa tai maustemyllyssä.

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, joka valmistetaan siemenistä, pähkinöistä ja mausteista. Hamppudukkahia voi käyttää samoin tavoin kuin alkuperäistä versiota. Kokeile leivän päällä oliiviöljyn kanssa tarjoiltuna, kasvisten kuorrutukseksi tai ripotele keittojen ja salaattien päälle mausteena.

Resepti: Päivi Lehtonen

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *