aamupala&välipala, alkuruoka, brunssi, gluteeniton, herne, juhlat, lisuke, maidoton, vegaaninen
Hernehummus
1. Öljyä uunivuoka, ripottele puolet ohrasta vuoan
pohjalle. Siivuta kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa
sentin paksuiksi siivuiksi. Lado siivut ohran päälle
ja mausta yrttimausteilla. Pilko porkkanat reiluiksi
suikaleiksi ja lisää vuokaan. Ripottele päälle loput
ohrat. Lisää kasvisliemi varovasti siten, että ohra jää
tasaisesti vuokaan.
2. Viipaloi tomaatit reiluiksi siivuiksi ja levitä
vuokaan. Lisää hyppysellinen sokeria ja
Herbamare-suolaa sekä reilusti yrttimausteita ja
mustapippuria. Revi mozzarella tomaattien päälle
ja pirskottele vielä vähän oliiviöljyä pinnalle.
3. Kypsennä vuokaa ensin 220 asteisessa uunissa.
Kun pinta on saanut väriä, laita kansi tai folio
vuoan päälle ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
Kokonaispaistoaika noin 45 minuuttia.
Huomioita reseptistä:
• Mikäli haluat ateriasta proteiinipitoisemman,
kuullota iso sipuli ja valkosipuli pannulla, lisää noin
300 g härkisrouhetta tai jauhelihaa. Mausta oman
maun mukaan ja lisää vuokaan ennen tomaatteja.
Resepti: Ulla Kallio