Liemi&Linssi
0
(0)
10 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

10 annosta
2½ dl gluteenitonta olutta
2½ dl kaurajugurttia (tarkista, että G)
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl psylliumjauhetta
1½ rkl tummaa siirappia
2 tl suolaa
2 rkl hampun siemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1½ dl pellavarouhetta
1½ dl tattarijauhoja
3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

Ohje

1. Lämmitä gluteeniton olut ja kaurajugurtti kädenlämpöiseksi kattilassa.
2. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
3. Lisää psylliumjauhe ja vatkaa seos tasaiseksi.
4. Anna turvota 10 minuuttia.
5. Lisää vatkaamalla olut-jugurtti seokseen siirappi ja suola.
6. Sekoita kuivat ainesosat keskenään.
7. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.
8. Kaada taikina vuokaan.
9. Nostata peitettynä 30 min.
10. Paista uunissa 175 °C 1 h ja 20 min. Kumoa leipä, kun on vähän jäähtynyt

Reseptin tekijä: Mirka Olin

Huomioi
Maun mukaan voit voidella leivän siirappivesi seoksella.

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *