aamupala&välipala, gluteeniton, hamppu, joulu, juhlat, kesä, leivonta, lisuke, maidoton, pellava, talvi, tattari, vegaaninen
Saaristolaisleipä
1. Anna ohrasuurimoiden ja linssien liota vedessä
muutama tunti ja siivilöi sitten vesi pois.
2. Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet, kaada
sekaan valkoviini, lisää ohrasuurimot ja linssit. Laita
vettä niin että ohrasuurimot peittyvät ja keitä noin
puoli tuntia, kunnes suurimot ovat lähes kypsiä.
3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Lisää porkkanat ja persilja pataan. Keitä vielä
15 minuuttia. Mausta pippurilla ja lisää tarpeen
mukaan suolaa.
Huomioita reseptistä:
• Valkoviinin voi jättää halutessaan pois ja korvata kasvisliemellä.
• Linssi-ohrapataa voi myös tarjota erimerkiksi
kurpitsansiemenöljyn ja valkoviinietikan
aateloimana lämpimänä salaattina tai lisukkeena esimerkiksi mausteisen makkaran kyljessä.