merellinentahna
0
(0)
2-4 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

2-4 annosta
3,5 dl vettä
0,5 dl punajuurimehua
2 dl kvinoaa
nippu tuoretta tilliä
1 dl smetanaa tai kaurafraichea
2 rkl sitruunamehua
2 rkl punasipulisilppua
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja punajuurimehu.
  2. Huuhtele kvinoa ja lisää kiehuvaan nesteeseen.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja anna kvinoan kypsyä muutama minuutti.
  4. Siivilöi, jos kaikki neste ei imeydy kvinoaan. Jäähdytä hyvin.
  5. Silppua tilli ja punasipuli.
  6. Lisää keitettyyn kvinoaan tilli, smetana tai kaurafraiche, sitruunamehu, silputtu punasipuli ja sekoita.
  7. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Tahna sopiin erinomaisesti esimerkiksi saaristolaisleivän päälle. Jos haluat vaaleamman väristä tahnaa, käytä punajuurimehun tilalla appelsiinimehun ja karpalomehun sekoitusta.

Resepti: Päivi Lehtonen

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *