Ohraiset lihapullat

ohraisetlihapullat
0
(0)
6 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

6 annosta
4 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
2 rkl öljyä
1 rkl suolaa
1 tl pihvimaustetta
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
700 g jauhelihaa (nauta tai nauta-sika)
4 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
2 dl laktoositonta kermaa
1 rkl suolaa
1 rkl pihvimaustetta
1 rkl jauhelihamaustetta
2 rkl sipulijauhetta tai 1 iso sipuli
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl pippurirouhetta
1 rkl öljyä

Ohje

1. Laita mausteet, öljy ja ohrasuurimot kiehuvaan
veteen ja keitä kypsäksi. Valuta liika neste pois ja
jäähdytä hiukan.
2. Sekoita loput aineet jäähtyneiden keitettyjen
ohrien joukkoon ja tee taikinaista koepaistos
pannulla. Jos kaipaat lisää makua, lisää mausteita.
3. Pyörittele pellille pulliksi öljytyin käsin. Paista
kypsäksi tasalämmöllä 200-225 asteessa, kunnes
pullat saavat väriä ja ovat läpeensä kypsiä.

Huomioita reseptistä:
• Reseptistä tulee kaksi pellillistä isoja pullia.
• Ohjeessa voi käyttää naudan jauhelihaa tai sikanauta
jauhelihaa, mutta sika-nauta jauhelihan
rasvaisuus tuo pulliin erityistä mehevyyttä.

Resepti: Elvi Tuoriniemi

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *