Sieniwellington ja consomme 1-m
0
(0)
6 Tulosta
Jos tykkäsit tästä klikkaa sydäntä

Arvostele tämä resepti

0 / 5. 0

Jaa resepti:

Ainekset

6 annosta
200 g ruskeita herkkusieniä tai muita sieniä
1-2 lehtisellerin vartta
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl balsamietikkaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa mustapippuria myllystä
½ dl cashewpähkinöitä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
2 dl paahdettua härkäpapurouhetta
1 kasviskuutio
1 dl + 2 rkl kaurakermaa
250 g gluteenitonta & vegaanista lehtitaikinaa

Ohje

  1. Tarkista lehtitaikinan sulamisaika pakkauksesta.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  3. Kuumenna 6 dl vettä ja lisää joukkoon kasviliemi.
  4. Lisää paahdettu härkäpapurouhe kuumennettuun veteen ja anna turvota sillä aikaan, kun valmistat massan.
  5. Pilko puhdistetut sienet lohkoiksi.
  6. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa paloiksi.
  7. Leikkaa sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
  8. Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet, selleri ja sipulit.
  9. Mausta balsamietikalla, rosmariinioksilla, suolalla ja mustapippurilla.
  10. Paista kunnes, sienistä ei lähde enää nestettä.
  11. Lisää lopuksi cashewpähkinät, kaurakerma sekä valutettu härkäpapurouhe pannulle ja kuumenna.
  12. Siirrä paistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti tahnaksi.
  13. Levitä lehtitaikinalevy ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi.
  14. Levitä seos koko lehtitaikinalevylle
  15. Kääri lehtitaikina rullalle.
  16. Tee pinnalle muutama viilto ja voitele rulla kaurakermalla 2 rkl.
  17. Paista uunin keskitasolla noin 25 min. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Valmista Wellingtonin seuraksi huikean herkullinen sieniconsommé.

Resepti: Mirka Olin

Kommentoi reseptiä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *